Somu uzņēmuma Peikko vizīte RTU

2019. gada 6.septembrī RTU viesojās somu uzņēmuma Peikko Group Corporation vadība. Peikko Group Corporation ir ģimenes uzņēmums ar vairāk nekā 1800 darbiniekiem un pārstāvniecībām 30 pasaules valstīs.

Peikko nodrošina plašu savienošanas tehnoloģiju un ieliekamo detaļu izvēli betona un dzelzsbetona konstrukcijām, to elementiem, kā arī kompozītās tērauddzelzsbetona sijas bezribu pārsegumu izbūvei. Peikko produkti ir plaši izmantojami mezglu risinājumiem gan saliekamā, gan arī monolītā dzelzsbetona konstrukcijās.

Tikšanos organizēja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecību Somijā. Tajā piedalījās uzņēmuma izpilddirektors Topi Paananen, uzņēmuma Latvijas biroja pārstāvji, RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes dekāns un Būvniecības un rekonstrukciju institūta laboratoriju vadītāji. Tikšanās laikā tika pārrunāti sadarbības virzieni un Peikko pārstāvji tika iepazīstināti ar testēšanas iespējām RTU Būvniecības un rekonstrukciju institūta laboratorijās.

Uzņēmuma izpilddirektors Topi Paananen sarunas laikā apstiprināja, ka uzņēmums ir ieinteresēts veidot ciešāku sadarbību ar RTU pētījumu un testēšanas jomā.

| Lita Lazdiņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs